« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
U ČAST BIVŠIM VOĐAMA

Sjeverna Koreja priprema još neviđenu vojnu paradu

Velik broj vojnika kopnenih, pomorskih i zračnih snaga mjesecima se uvježbava u bazi Mirim, a parada bi se mogla održati radi obilježavanja 100. obljetnice rođenja Kim Il-sunga

Fotografija vijesti
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

vojna parada

,

Kim Il Sung

Sjeverna Koreja sprema se za dosad neviđenu vojnu paradu za početak 2012. slaveći rođendane dvojice svojih prethodnih vođa, djeda i oca sadašnjeg vođe Kim Jong-una, javlja u ponedjeljak južnokorejski tisak, javlja Hina.

Velik broj vojnika kopnenih, pomorskih i zračnih snaga mjesecima se uvježbava u bazi Mirim, blizu glavnog grada Pjongjanga, objavila je južnokorejska agencija Yonhap koja citira neimenovanog dužnosnika Južne Koreje.

Parada bi se mogla održati radi obilježavanja 100. obljetnice rođenja Kim Il-sunga, osnivača Sjeverne Koreje, 15. travnja, ili obljetnice osnivanja njegove vojske, 25. travnja, rekao je taj visoki dužnosnik.

Po pisanju dnevnika JoongAng Ilbo, moglo bi se raditi o najvećoj paradi ikada organiziranoj u Sjevernoj Koreji, gdje su vojni mimohodi inače uobičajeni. Dnevnik tvrdi da je događaj predviđen za 16. veljače, na obljetnicu rođenja Kim Jong-ila, sina Kim Il-sunga, preminula 17. prosinca prošle godine.

30.01.2012. 10:02:37
Novi komentar
nužno
nužno