« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NASTAVAK NEPOGODA

Sjever Italije muči snijeg, a jug kiša i odroni tla

Uobičajeni problemi u prometu zahvatili su cijeli Apeninski poluotok, štete još nisu zbrojene, ali žrtava koliko je do sad poznato nema

(Getty Images/Ilustracija)
Više o

Italija

,

snijeg

,

kiša

,

odroni tla

Diljem Italije i u srijedu se nastavljaju vremenske nepogode - obilan snijeg nastavlja padati na sjeveru, zbog čega je zračna luka u Bologni privremeno zatvorena, a na jugu obilne kiše, zbog kojih dolazi do odrona tla.

U kalabrijskoj pokrajini Catanzaro su, nakon obilne kiše koja je padala cijelu noć uslijedile poplave. Poplavljeno je i područje doline Diano, južno od grada Salerna.

Blatni nanosi, nastali nakon obilnih kiša, prodrli su u prizemlja nekoliko kuća u sicilijskom mjestu Mili, blizu Messine, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Uz obalu grada Taranta oluja je zahvatila 123 metara dugačak teretni brod s 19 članova posade, prekinuvši sidreni lanac. Obalna straža organizirala je teglenje broda do obale. Meteorolozi su predvidjeli obilnu kišu i u južnim pokrajinama Kalabriji, Bazilikati i u Apuliji.

U noći na srijedu, zbog snijega je na autocesti koja povezuje Rim i L'Aquilu, ostalo blokirano nekoliko stotina osoba. Slično se dogodilo vozačima u blizini grada Peruggie u Umbriji. Noć su bili prisiljeni provesti u hotelu.

Snijeg pada i u sjeverozapadnoj talijanskoj pokrajini Liguriji, gdje poteškoće u prometu imaju svi koji se voze autocestom A6 na relaciji Savona-Torino. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 14:05:09
Novi komentar
nužno
nužno