« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NOVI SUKOBI

Sirijska vojska bombardirala predgrađe Damaska, najmanje 12 osoba poginulo

Najviše žrtava bilo je u topničkoj i raketnoj paljbi koju je Asadova vojska otvorila na predgrađa Damaska koja su u subotu zauzeli pobunjenici

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Damask

,

prosvjednici

,

Arapsko proljeće

Snage sirijskog predsjednika Bašara al-Asada ubile su najmanje 12 ljudi, a više od 30 osoba je ranjeno u bombardiranju predgrađa Damaska koja su u subotu zauzeli pobunjenici, javlja u nedjelju ageancija Reuters pozivajući se na sirijske aktiviste.

Najmanje polovina žrtava su civili, a ostali dezerteri iz vojske okupljeni pod nazivom Slobodna sirijska vojska, rekli su aktivisti za ljudska prava.

Najviše žrtava bilo je u topničkoj i raketnoj paljbi koju je Asadova vojska otvorila na predgrađa Sakba, Hamurija i Kfar Batna u istočnom dijelu Damaska, poznatom kao al-Guta, javlja Reuters iz istih izvora.

"Povrijeđeni su smješteni u poljske bolnice, ali ovdje već danima nema struje. Samo nekoliko ljudi uspjelo je pobjeći, jer je vojska izolirala ovaj dio grada od ostatka Damska i blokirala prolaz do glavne prometnice na sjeveru", rekao je Kemal, jedan od sirijskih aktivista, za britansku agenciju.

29.01.2012. 09:17:11
Novi komentar
nužno
nužno