« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KRAJ STRPLJENJU

Siriji teškim sankcijama prijeti i Arapska liga

Damask u petak nije ispoštovao rok za potpisivanje sporazuma po kojem Arapska liga treba poslati promatrače u Siriju

Fotografija vijesti
Više o

trgovinske sankcije

,

Arapska liga

,

Bašar al-Asad

Zbog toga što ta zemlja nije omogućila promatračima Arapske lige da nadgledaju provedbu incijative koja je trebala okončati nasilan obračun s prosvjednicima, zemlje članice Lige od danas počinju prema Siriji primjenjivati čitav niz sankcija, javlja Hina.

Damask u petak nije ispoštovao rok za potpisivanje sporazuma po kojem Arapska liga treba poslati promatrače u Siriju gdje je, po procjenama UN-a, od početka ustanka u ožujku ubijeno 3500 ljudi.

Ministri arapskih zemalja su prethodno upozorili da bi, ako Sirija ne pristane pustiti promatrače u zemlju, mogli razmotriti uvođenje sankcija koje bi uključivale obustavu letova za Siriju, zaustavljanje poslovanja sa središnjom sirijskom bankom, zamrzavanje bankovnih računa sirijske vlade i obustavu financijskog poslovanja s njom.

Također bi mogli donijeti odluku o obustavi trgovinske razmjene sa sirijskim vlastima "uz iznimku strateških dobara kako se sirijski narod" ne bi izložilo sankcijama, rekli su ministri.

Sirijska državna televizija je prikazala snimku tisuća ljudi koji u subotu u gradu Latakiji, na obali Sirije, osuđuju Arapsku ligu zbog protusirijskog stajališta i uzvikuje slogane podrške predsjedniku Aasadu.

26.11.2011. 16:34:00
Novi komentar
nužno
nužno