« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
OSVRT

Sinteza ekspresije Mladena Žunjića

Slikar nesputano slika osobne dojmove o svijetu u kojem živi, o volumenu koji ga okružuje, a svojim žestokim kolorom tumači vlastite doživljaje, snove, zamišljanja

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

U posljednjih nekoliko ciklusa iznimno aktivnog hrvatskog slikara Mladena Žunjića posebno se ističe niz slika jedinstvenog naziva Sinteza ekspresije.

Naravno riječ je o velikim formatima platna i kombinaciji ulja i akrila s motivom nezaustavljivog protoka i dosizanja energije, koja se kreće na ovim platnim u svim smjerovima, slijedeći svoje tajne, imaginarne pravce gibanja.

Rekao bih kako je ovaj ciklus posvećen i apsolutnoj slobodi ali istodobno i gotovo teško opisivoj radosti oslobođenog kretanja, ali je i niz ovih djela usmjeren prema temeljnom motivu oka koja nas promatra iz svemira i koje mi vidimo i doživljavamo.

Sve to homogeno živi na ovim slikama u iskonskom prostoru, u harmoničnom ali i aspektu intenzivnom dodira, suživota boja i oblika.

Vrlo snažan, eruptivni kolor izbija iz dubine slika i pokriva sve, poput magme iz dubine zemlje, dajući posebnu karakteristiku ovom dijelu slikareva opusa.

Slikar nesputano slika osobne dojmove o svijetu u kojem živi, o volumenu koji ga okružuje, a svojim žestokim kolorom tumači vlastite doživljaje, snove, zamišljanja.

Mladen Žunjić slikar je kontinuiteta, strastveni svakodnevni istraživač likovnih fenomena, istinski zaljubljenik u umjetnost, u stvaranje.

Piše: Miroslav Pelikan
28.12.2019. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno