« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POTPUNO LEGALNA

Sintetička marihuana sve veći hit među mladima u svijetu

Posljednji trend na tinedjžerskim zabavama nije toplo pivo ili tablete koje su ukradene od roditelja....

(Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

tinejdžeri

,

K2

,

sintetička marihuana

Umjesto toga, sve veći broj mladih okreće se proizvodima baziranim na bilju kako bi dobili osjećaj lepršavosti, a koji su, za razliku od marihuane, potpuno legalni. Poznata kao K2 ili Spice (Začin), sintetička supstanca koja se puši daje sličan osjećaj kao i konzumacija trave. Njezina sve veća popularnost, zabrinula je liječnike i vlasti koji korištenje smatraju ˝igranjem ruskog ruleta˝.

Proizvedena u Aziji, a prodaje se putem interneta ili u lokalnim dućanima, K2 i slične supstance reklamiraju se kao mirisni štapići. Upozorenje na jednoj takvoj internet stranici kaže: ˝K2 biljni proizvodi su novi mirisni štapići i nisu za konzumiranje.˝ Prodaju se u različitim aromama u vrećicama od 3 grama, a sadrže biljke koje su pošpricane sintetičkom supstancom koja oponaša THC.

˝Naša najveća briga jest da se ova kemikalija proizvodi u podrumskim laboratorijima. A ti podrumski znanstvenici ne vode računa o mnogim sigurnosnim tehnikama˝, upozorava dr. Gaylord Lopez, toksikolog.

Na njega se nadovezuje Dawn Dearden, glasnogovrnica Ureda za droge pod Ministarstvom pravosuđa u SAD. ˝Sintetičke droge i biljni proizvodi poput K2 i Spicea nisu proizvedeni u kontroiranom okruženju i tako igrate ruski rulet, stavljajući na rizik svoje zdravlje.˝

24.03.2010. 13:42:29
Novi komentar
nužno
nužno