« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
INSTALACIJE

Sinoć požari u Velikoj Gorici i na zagrebačkom Glavnom kolodvoru

Uzrok sinoćnjeg požara na krovištima četiriju kuća u Velikoj Gorici najvjerojatnije je kvar na električnim instalacijama u potkrovlju kuće 52-godišnjaka, doznaje se u zagrebačkoj policiji

Požarište u Velikoj Gorici
Požarište u Velikoj Gorici (Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

požar u Velikoj Gorici

,

požar

Iako u ovo doba godine najviše požara uzrokuju lampice na novogodišnjim jelkama i petarde, oni nisu uzrok u dva sinoćnja požara. Uz onaj u Velikoj Gorici za koji su krive instalacije, sinoć je gorjelo i na prvom katu Glavnog željezničkog kolodvora.

U zgradi na kolodvoru na Trgu kralja Tomislava vatra je iz još neutvrđenog razloga oko 19 sati planula u prostoriju na prvom katu koju koristi tvrtka kćer HŽ-a Čišćenje i njega putničkih vagona. U požaru nitko nije ozlijeđen, a ugasili su ga vatrogasci. U tijeku je očevid koji bi trebao utvrditi uzrok požara.

Iako ni očevid požara krovišta kuća u nizu u velikogoričkoj Karlovačkoj ulici još nije završen, pretpostavlja se da je oko 21 sat izbio zbog kvara na električnim instalacijama u potkrovlju obiteljske kuće 52-godišnjaka. Požar se proširio i na krovište, a potom i na krovišta triju susjednih kuća u nizu. Prilikom izbijanja požara lakše je ozlijeđen 17-godišnjak kojemu je pomoć pružena u KBC Zagreb. Požar su sa sedam vozila ugasili vatrogasci. (hina/metro-portal)


28.12.2010. 14:41:16
Novi komentar
nužno
nužno