« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PODJELA SINDIKATA

Sindikat Preporod prosvjedovao pred sjedištem GSV-a

VIDEO - Preporod je nezadovoljan jer su njihovi kolege spremni podijeliti sindikate kako bi udovoljili Vladinim zahtjevima

(Infopunkt)
Više o

prosvjed

,

GSV

,

sindikat Preporod

Dvjestotinjak članova sindikata Preporod i drugih nezadovoljnih sindikalista krenulo je prema sjedištu Gospodarsko-socijalnog vijeća u Mesničkoj ulici u Zagrebu. Razlog prosvjeda je odluka GSV-a kojom je pregovarački odbor sindikata javnih službi sastavljen bez predstavnika njihova sindikata.

Odluka GSV-a donesena 16. ožujka ne poštuje nikakve kriterije jer su u pregovarački odbor ušli sindikati s dvostruko, pa i peterostruko manje članova od Preporoda, rekao je predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.

U njega je, kako tvrdi Stipić, ušao Hrvatski liječnički sindikat s 4.400 članova, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi koji broji 4.300 članova, pa i Sindikat djelatnika u kulturi sa 704 člana, dok Preporod sa 8.000 članova nije ušao.

Sindikalisti nisu zadovoljni ni najavljenim ukidanjem prava iz kolektivnog ugovora javnih službi. Vlada, naime, najavljuje ukidanje božićnica, regresa i darova za djecu. Nezadovoljni su, kažu, što su njihovi kolege, nažalost, spremni podijeliti sindikate kako bi udovoljili Vladinim zahtjevima. (Infopunkt/metro-portal)

26.03.2010. 12:43:22
Novi komentar
nužno
nužno