« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DOGOVORILI SE

Sindikat hrvatskih željezničara otkazao prosvjed

Razlog otkazivanja je obećanje ministra Kalmete da će se dvije zaostale plaće radnika PRO-REG isplatiti najkasnije 9. lipnja

sindikat željeznice prosvjed
sindikat željeznice prosvjed (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

,

Božidar Kalmeta

,

Branimir Jerneić

,

Sindikat hrvatskih željezničara

,

šuma ravenščica

Sindikat hrvatskih željezničara izvijestio je da je otkazan javni prosvjed tog sindikata najavljen za utorak, a kao razloge navode nekoliko dogovora postignutih na današnjem sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Razlog otkazivanja je obećanje ministra mora, prometa i infrastrukture Kalmete i predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Branimira Jerneića da će se dvije zaostale plaće radnika PRO-REG isplatiti najkasnije 9. lipnja, a preostale dvije plaće do 30. lipnja ove godine, navodi se u priopćenju.

Sindikati također ističu da im je obećano da će se sutra, 8. lipnja "zaključiti sporazum o uvjetima restrukturiranja društava HŽ koja se nalaze u poslovnim teškoćama čiji sadržaj je danas usmeno utvrđen na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture".

Dogovoreno je da se maksimalno ubrza kolektivno pregovaranje u društvima u kojima je u tijeku, s ciljem da se Kolektivni ugovori zaključe do 30. lipnja ove godine, navodi se u priopćenju koje je Sindikat hrvatskih željezničara uputio medijima nakon sastanka s čelnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, HŽ Infrastrukture i HŽ Cargo-a.

Iz Sindikata hrvatskih željezničara napominju da će, u slučaju da se dogovor ne ispoštuje, zakazati nove prosvjedne aktivnosti, uključujući štrajk članova tog sindikata.

Sindikat je početkom lipnja zatražio zaustavljanje daljnjeg propadanja HŽ-a i tada za 8. lipnja bio najavio prosvjed pred Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. (hina/metro-portal)

07.06.2010. 20:24:12
Novi komentar
nužno
nužno