« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
širenje

Simptomi gripe kod 19 Australaca

Testira se dodatnih 300 osoba koje su mogle biti izložene virusu

(Getty Images)
Više o

svinjska gripa

,

virus svinjske gripe

,

zaraženi Australija

Devetnaest osoba za koje se sumnja da bi mogle biti zaražene novim virusom svinjske gripe, podvrgnuto je testiranju u Australiji, a vlasti te zemlje pokušavaju kontaktirati još 300 ljudi koji su također možda mogli biti izloženi virusu.

Pet stanovnika Sydneya vratilo se iz Meksika, SAD-a i Kanade s blažim simptomima gripe, zbog čega su im liječnici uzeli briseve kako bi se ustanovilo jesu li zaraženi svinjskom gripom, izjavio je glasnogovornik ministarstva zdravstva Nicola Roxon.

Četrnaest ih je testirano u državi Queensland gdje je premijerka Anna Bligh već pokrenula vladin izvanredni pandemijski plan. "U ovome trenutku nema razloga za paniku, no samo želimo pokazati da smo spremni", rekla je.

Preostalih 300 osoba koje vlasti pokušavaju kontaktirati mogli su biti izloženi virusu nakon povratka s putovanja u Novi Zeland zrakoplovom kojim je u Australiju stigla skupina učenika i njihovih nastavnika sa simptomima gripe. Australska vlada u ponedjeljak je pojačala nadzor na granicama. (hina/metro-portal)

28.04.2009. 09:49:56
Novi komentar
nužno
nužno