« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DODIKOV SURADNIK:

Silajdžić slijedi Tuđmanovu politiku prema Srbima

Krajnji cilj Silajdžićeve politike je protjerivanje Srba iz BiH i njihovo svođenje na Tuđmanovu formulu od tri posto, stoji u izjavi Rajka Vasića

(mojevijesti.ba)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Haris Silajdžić

,

Franjo Tuđman

,

Rajko Vasić

Bliski suradnik predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika Rajko Vasić optužio je u srijedu predsjedatelja predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića za provedbu "fašističke politike" opisavši ga i kao sljednika "Tuđmanove politike prema Srbima".

"Krajnji cilj (Silajdžićeve) politike je protjerivanje Srba iz BiH i njihovo svođenje na Tuđmanovu formulu od tri posto", stoji u pisanoj izjavi koju je Vasić, glavni tajnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dostavio medijima.

Ta je izjava slijedila kao reagiranje na Silajdžićevu tvrdnju kako "oni kojima se BiH ne sviđa iz nje mogu ići no ništa iz nje ne mogu uzeti".

Silajdžić je to kazao u utorak komentirajući raniju izjavu Milorada Dodika da je u BiH došlo vrijeme za razgovore o "mirnom razdruživanju".

Vasić je pak u srijedu ocijenio kako je Silajdžićeva izjava "još jedan dokaz fašističkog koncepta dijela bošnjačkog političkog kruga koji se hrani stavovima iz Islamske deklaracije".

Vasić navodi i to da je poruka o mirnom razdruživanju "još jedna dobra poruka koja dolazi iz Republike Srpske te da ona nije uperena protiv nekog naroda u BiH, kao što su agresivno usmjerene sve poruke sarajevskog političkog kruga prema RS-u i Srbima". (hina/metro-portal)

24.03.2010. 18:33:50
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    24.03.2010. 19:33
    Vrlo prljavo i podlo kao sto smo navikli od prestavnika RS-a sjetska zajednica to tolerise kao saucesnik.STA NAM BOSNJACIMA PREOSTAJE?
Novi komentar
nužno
nužno