« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ZELENI SHOPPING

Siemens se širi na tržište solarnih termoelektrana

Kupovinom izraelske tvrtke Solel Solar Systems njemački div želi učvrstiti položaj na brzo rastućem obećavajućem tržištu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Siemens

,

Solel Solar Systems

,

Ecofin

Njemački industrijski konglomerat Siemens u četvrtak je priopćio da je dogovorio akviziciju kompanije za proizvodnju solarne termalne energije Solel Solar Systems Ltd. za oko 418 milijuna dolara. Siemens tom akvizicijom planira učvrstiti svoj položaj na rastućem tržištu solarne termalne energije.

Solel, čije je sjedište u Beit Shemeshu u Izraelu, dosad je bio u većinskom vlasništvu londonske investicijske tvrtke Ecofin Ltd. i još jednog velikog dioničara. Ta je kompanija vodeći dobavljač solarnih prijamnika, ključnih komponenata takozvanih paraboličnih protočnih elektrana.

"Nakon što smo brzo i uspješno proširili svoje poslovanje s energijom vjetra, želimo jednako uspješno nastaviti sa širenjem u sektoru solarne energije. Akvizicijom Solela Siemens može učvrstiti svoj položaj na vrlo obećavajućem tržištu solarnih termoelektrana", kazao je izvršni direktor Peter Loescher.

Najavljenu transakciju moraju odobriti nadležna tijela, a očekuje se da će biti zaključena prije kraja ove kalendarske godine, priopćio je Siemens.

Solel Solar Systens ima više od 500 zaposlenih, a u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci zabilježio gotovo 90 milijuna dolara prihoda. (hina/metro-portal)

15.10.2009. 17:06:08
Novi komentar
nužno
nužno