« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
RODITELJI UPLAŠENI

Seul zatvorio škole zbog straha od radioaktivne kiše

Velik broj škola zatvoren je u Južnoj Koreji zbog straha roditelja od kiša koje bi mogle sadržavati radioaktivne čestice iz japanske nuklearne centrale Fukushime

Fotografija vijesti
Više o

Seul

,

škole

,

zatvaranje

,

radioaktivna kiša

Više od 130 osnovnih škola i vrtića u pokrajini Gyeonggi oko Seula zatvoreno je prema odluci pokrajinskog ureda za obrazovanje. Radi se o preventivnoj mjeri zbog sigurnosti učenika, rekao je glasnogovornik ureda.

U pokrajini Sjevernom Chungcheongu otkazane su aktivnosti koje se odvijaju na otvorenom prostoru, poput nogometa. U Južnoj Koreji raste zabrinutost nakon što je u ponedjeljak meteorološka agencija najavila da bi jugoistočni vjetar iznad zemlje mogao donijeti radioaktivne elemente iz Fukushime.

Razina radioaktivnih čestica u kišnici preniska je da bi ugrozila zdravlje, objavila je vlada i zamolila roditelje da ne podliježu panici. Ipak, stanovištvo je putem televizije pozvano da se zaštiti od moguće radioaktivnosti kabanicama, čizmama i kišobranima, izvijestila je agencija Yonhap.

Dužnosnik ministarstva zdravstva preporučio je pokrivanje vrtova plastičnim pokrovima i zadržavanje stoke u zatvorenom dok pada kiša.

07.04.2011. 10:36:09
Novi komentar
nužno
nužno