« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
VIASAT

Serije na Viasat Explore u prosincu

Viasat Explore u prosincu nas vodi u dubine Meskičkog zaljeva, u nebeske visine gdje će nam objasniti zašto se ruše zrakoplovi i pokazati nam neke zračne ratnike

Zračni ratnici ispunit će drugu polovinu prosinca
Zračni ratnici ispunit će drugu polovinu prosinca (Viasat Explore)
Više o

serije

,

Viasat

,

Viasat Explore

Zračni ratnici

Od 18. prosinca do 1. siječnja, četvrtkom u 21.00

Od prvoga uspješnog leta 1903. čovjek je pokušavao osvojiti nebo razvijanjem i proizvodnjom širokog raspona zračnih ratnih strojeva. Ova emisija pruža dubok uvid u nastanak i postojanje triju najutjecajnijih i katkada kontroverznih suvremenih letjelica. Nastao u hladnom ratu, F-15 Eagle neupitno predstavlja kralja borbenih letjelica. Američki vrhunski borbeni helikopter Apache neprijatelji su nazvali Crna smrt jer je dulje od dva desetljeća vladao bojišnicom. Dijelom zrakoplov, dijelom helikopter, V-22 Osprey jedinstven je te se napokon diže iz pepela nakon više od desetljeća političkih previranja i medijskih napada. Otkrijte zadivljujuće priče koje se kriju iza tih revolucionarnih zračnih ratnika.

Pakleni ulov

Od 3. prosinca do 4. veljače, srijedom u 20.10

Među svim riskantnim i iznimno opasnim zanimanjima nijedno nije tako uzbudljivo kao komercijalni podvodni ribolov. Duboko ispod površine Meksičkog zaljeva najubojitiji svjetski podvodni ribolovci love zubace i kirnje vrijedne milijune dolara boreći se s morskim psima ljudožderima i riskirajući paralizu, dekompresijsku bolest i smrt pri svakom zaronu da bi osobno našli i ulovili najsvježiju ribu na svijetu. Svaki ronilac ulovi ribe u vrijednosti i do 1500 dolara na dan što stvara veliku konkurenciju, stres i suparništvo. Doživite uzbuđenje i ljepotu dubina te nezamislive izazove, nade i strahove s kojima se suočavaju ronioci i njihove obitelji. Pakleni ulov pruža pogled u nevjerojatne rizike i nagrade koje donosi ovo dosada neviđeno zanimanje.

Zašto se ruše zrakoplovi?

Od 12. prosinca do 9. siječnja, petkom u 21.00

U ovoj dokumentarnoj seriji istražujemo razloge zrakoplovnih nesreća. Piloti i putnici prisjećaju se strašnih trenutaka kad su se zbog ljudske pogreške, zlobe ili tehničkih problema rutinski letovi pretvorili u noćnu moru. Pogledajte strašne posljedice ljudskih pogrešaka, previda ili rastresenosti koji mogu izazvati veću štetu od mehaničkog kvara. Doznajte više i o iznenadnim kvarovima na konstrukciji te strašnim sudarima zrakoplova.

30.11.2014. 11:09:00
Novi komentar
nužno
nužno