« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
HAK

Seljaci traktorima blokiraju ceste

Obustavljen je promet na državnim cestama koje blokiraju nezadovoljni seljaci, kolnici nisu mokri

Traktor
Traktor (Damir Glibusic / CROPIX)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje na cestama HAK

Na dijelu županijske ceste kod Suhopolja, gdje su prosvjedovali seljaci Virovitičko-podravske županije, traktori su u utorak navečer uklonjeni s kolnika, dok je na državnoj cesti DC 2 u mjestu Cabuni otvorena jedna prometna traka, priopćila je policijska uprava Virovitičko-podravska, prenosi Hina. 

"Na cesti između mjesta Cabune i Žiroslavlja od strane organizatora javnog prosvjeda, udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije, otvorena je jedna prometna traka na punktu u mjestu Cabuni na državnoj cesti DC 2, a u mjestu Suhopolju na dijelu županijske ceste 4024 uklonjeni su traktori sa kolnika", priopćila je policija.

"U mjestu Lukaču promet je i dalje blokiran", dodaje se u policijskom priopćenju.

Seljaci su na virovitičkome području u ponedjeljak traktorima u potpunosti blokirali državne ceste DC 2 u Suhopolju i Cabuni te DC 5 u Lukaču, a promet se od Terezina Polja, Virovitice i Pitomače na državnoj cesti DC 5 te od Virovitice i Slatine na DC 2 usmjeravao obilazno.

Predstavnici seljaka prosvjednika napustili su u utorak nešto prije kraja sastanak ministra poljoprivrede Petra Čobankovića sa predstavnicima udruga poljoprivrednika, nakon što im je rekao da će doći na razgovor u Slavoniju kada maknu traktore s cesta.

Pri kraju gotovo dvosatnog sastanka, na kojem je bilo 50-tak predstavnika seljačkih udruga, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac kazao je kako su se predstavnici udruga koje su u prosvjedima već 13 dana odazvali današnjem sastanku, no od ministra su zatražiti poseban sastanak negdje u Slavoniji.

Nakon što im je ministar rekao da sklone traktore s cesta te da će onda razgovarati u Slavoniji, predstavnici seljaka prosvjednika napustili su sastanak.

U izjavi novinarima Pokrovac i čelnik Udruge seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić kazali su kako se o mnogim stvarima nije razgovaralo te traže od ministra da bude korektan i dođe na razgovor u Slavoniju. Traktori se neće maknuti sa cesta dok ministar ne dođe na sastanak, povećavat će se punktovi i broj prosvjednika, poručili su. Ministra Čobanković je nakon sastanka izjavio da se o njegovom dolasku može govoriti tek kad se traktori maknu sa cesta.

U utorak navečer je predstavnike seljaka prosvjednika, kao i predstavnike ministarstva poljoprivrede, primio i predsjednik Ivo Josipović. Na sastanku se razgovaralo o prosvjedima poljoprivrednika i njihovim zahtjevima, stanovištima ministarstva te poljoprivredi općenito, izvijestio je Ured predsjednika.

23.03.2011. 08:41:00
Novi komentar
nužno
nužno