« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ISPLATA DUGA

Seljaci Požeštine privremeno prekinuli blokadu

Ukoliko Ministarstvo poljoprivrede ne udovolji zahtjevima seljaka prosvjednici će se idućeg tjedna uputiti u Zagreb

(Željko Mužević/Cropix)
Više o

poljoprivreda

,

Petar Čobanković

,

poticaji

,

Ferovac

,

Požeština

,

prosvjed seljaci

Seljaci Požeštine, koji su svojim traktorima u zadnja dva dana blokirali državnu cestu Požega - Našice kod Ferovca, danas dopodne su je otvorili za promet u znak iskaza dobre volje i spremnosti na suradnju i dok traje razgovor s čelništvom Ministarstva poljoprivrede na kojem sudjeluju predstavnici Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

Ukoliko Ministarstvo poljoprivrede ne udovolji zahtjevima seljaka prosvjednici će se idućeg tjedna uputiti u Zagreb, a do tada će nastaviti s blokadom prometnica, rekao je predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić.

Seljaci traže isplatu duga u iznosu od 205 milijuna kuna za 2008. godinu te isplatu poticaja za prošlu godinu i to do 15. ožujka ove godine. Ne pristaju ni na smanjenje ovogodišnjih poticaja za 40 posto.

Dukić je kazao i kako prosvjednici traže da današnji sastanak u Ministarstvu poljoprivrede napuste Željko Mavrović (Hrvatski seljački savez), Antun Laslo (Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje) i Matija Brlošić (Udruga Brazda) jer oni, kako je rekao, ne mogu zastupati njihove interese budući da niti jednim svojim činom nisu pokazali da štite prosvjednike već su ih svojih izjavama pokušali diskreditirati. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 14:40:22
Novi komentar
nužno
nužno