« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ČEKA SE ODGOVOR IZ VLADE

Seljaci ponovno blokirali ceste

S prosvjedima u Vukovarsko-srijemskoj županiji seljaci su započeli u petak kod Jarmine, Gradišta i Ilače upozoravajućom dvosatnom a zatim i trajnom blokadom prometnica

Više o

prosvjed

,

blokada prometa

,

seljaci

Južnu vinkovačku obilaznicu kod Jarmine, državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka na županjskom području te Ilače nedaleko od Tovarnika, od jutros u 7 sati traktorima su ponovno blokirali nezadovoljni seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, prenosi Hina.

Prema riječima predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, ponovno su blokirane i prometnice u Virovitičko-podravskoj županiji. Kaže da će blokirati ceste "sve dok im se netko iz Vlade ne javi i ne ponudi razgovor".

"Ne odustajemo od blokade i prosvjeda. Znamo zašto se borimo i što želimo i nećemo odustati", kazao je Pokrovac podsjetivši kako nezadovoljni seljaci traže da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

Nakon što je u subotu otvoreno prosvjedno mjesto kod Bošnjaka, jučer je bila prekinuta blokada u obje županije,

14.03.2011. 08:45:00
Novi komentar
nužno
nužno