« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NEZADOVOLJSTVO

Seljaci kod Vinkovaca prosvjeduju s 50-tak traktora

Ministar zna naša stajališta, ne namjeravamo od njih odstupiti jer smo prevareni, poručuju sindikati

(Damir Glibusic / CROPIX )
Više o

HSS

,

traktori

,

prosvjed seljaka

,

Tomislav Pokrovac

Unatoč jakoj kiši koja u istočnoj Slavoniji pada neprestano više od dvanaest sati, nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci i dalje ustraju u prosvjedu kojeg su započeli jučer predvođeni Hrvatskim seljačkim savezom (HSS) Vukovarsko-srijemske županije.

Prema riječima predsjednika vukovarsko-srijemskog HSS-a Tomislava Pokrovca seljacima, koji s oko pedesetak traktora prosvjeduju uz vinkovačku južnu obilaznicu, danas će se pridružit i seljaci s podrčja općine Cerna na županjskom području.

Osim uz vinkovačku južnu obilaznicu, seljaci prosvjednici u Vukovarsko-srijemskoj županiji mirno prosvjeduju i uz cestu Bošnjaci-Županja i Ilača-Tovarnik.

Pokrovac je Hini izjavio kako se prosvjedi istodobno održavaju i na dvadesetak lokacija u Vi rovitičko-podravskoj a od podneva će započeti i na području Brodsko-posavske županije.

>>Čobanković: Seljaci nemaju razloga za prosvjede, daje im se previše pozornosti

Potvrdio je kako će se odazvati za danas sazvanom sastanku udruga poljoprivrednika Vukovarsko-srijemske županije s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem iako, kako je rekao, sumnja u uspješan ishod.

"Nemamo mi više puno što govorit. Ministar zna naša stajališta. Mi od njih odstupiti nećemo jer smo prevareni već više puta a državi očito nedostaje novca da nam isplati ono na što je ta ista država pristala a sada ne želi ispoštovati", kazao je dodajući kako, "ukoliko novca nema, Vlada nije niti trebala seljacima ništa obećavati".(hina/metro-portal)

22.06.2010. 11:36:26
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    22.06.2010. 12:57
    sirotinjo, i bogu si teška..
Novi komentar
nužno
nužno