« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
U IŠČEKIVANJU

Seljaci do daljnjeg prekinuli blokadu južne vinkovačke obilaznice

Vukovarsko-srijemski seljaci prekinuli su polijepodne blokadu južne vinkovačke obilaznice u iščekivanju konačnog odgovora Vlade na njihove zahtjeve

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX )
Više o

prosvjed

,

seljaci

,

blokada

"Nakon današnjih propalih pregovora u Đakovu, očekujemo kako će konačni odgovor od Vlade na naše zahtjeve stići najkasnije do 20 sati, nakon čega ćemo znati koji su naši idući koraci", kazao je Pokrovac kojega će večeras zajedno s ostalim seljačkim vođama, na Pantovčaku primiti predsjednik Republike Ivo Josipović.

"Zahvalni smo Predsjedniku što je pokazao da mu je stalo do iznalaženja rješenja za naše probleme", komentirao je dodajući kako vukovarsko-srijemski seljaci "ni za milimetar" ne odstupaju od zahtjeva koje su uputili Vladi.

S oko tristotinjak traktora nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci, predvođeni županijskim Hrvatskim seljačkim savezom, od srijede mirno prosvjeduju na traku južne vinkovačke obilaznice koju su od jučer u podne do današnjih poslijepodnevnih sati i u potpunosti blokirali.

Prema saznanjima te Udruge, prosvjed seljaka na južnoj vinkovačkoj obilaznici podržavaju u sve većem broju i seljaci na vukovarskom i županjskom području.

Prema podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz cestu kod Petrovaca i Bršadina na vukovarskom području nalazi se parkirano ukupno 18, a uz cestu Županja-Gunja kod skretanja za Vrbanju 25 traktora. Promet se i na tim cestama kao i na južnoj vinkovačkoj obilaznici odvija usporeno, jednim trakom. (hina/metro-portal)

06.03.2010. 19:32:50
Novi komentar
nužno
nužno