« Život
objavljeno prije 13 godina
ISTRAŽIVANJE

Seksting - žene češće varaju preko poruka nego muškarci

Američko istraživanje pokazuje da svaka treća osoba vara partnera u virtualnom svijetu

Poruka
Poruka (Free Digital Photos)
Više o

prevara

,

nevjera

,

sexting

,

seksting

,

Ashleymadison.com

Žene su sklonije slanju svojih golišavih fotografija i seksi poruka od muškaraca, otkriva novo istraživanje provedeno u SAD-u. Diane Kholos Wysocki sa Sveučilišta u Nebraski te Kearney i Cheryl Childers s Washburn Sveučilišta Topeka anketu su postavili na stranicu Ashleymadison.com putem koje vjenčane osobe traže izvanbračne seksualne avanture.

Preko 77% žena između 25 i 29 godina priznalo je da se koristi sekstingom, dok je seksi online dopisivanje privlačno tek polovici ispitanih muškaraca, objavljeno je u časopisu „Sexuality & Culture".

„Istraživanje pokazuje da se zajedno s napretkom tehnologije mijenja i način na koji dolazi do preljuba. Virtualna nevjerna nikada nije bila tako lako dostupna", kažu Wysocki i Childers koji ujedno upozoravaju na moguće opasnosti, prije svega lažno predstavljanje i naivno vjerovanje osobi koju zapravo ne poznajemo, a s kojom dijelimo svoju intimu.

Dobra vijest je da internet nije poželjna alternativa upoznavanju uživo. Velika većina ispitanika navela je da bi potencijalnog partnera/ljubavnika radije upoznala u stvarnom životu nego preko sekstinga.

Rezultati istraživanja
- svaka treća osoba varala je partnera u virtualnom svijetu
- sedam od desetero ispitanika vara i u stvarnom životu
- žene su sklonije sekstingu od muškaraca
- stariji muškarci virtualne veze češće pretvaraju u stvarne od mlađih

Piše: Beatrice Bedeschi, Metro World News
23.06.2011. 08:25:00
Novi komentar
nužno
nužno