« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
lol

Seka Vesna, braco Branimir i Grinch Sanader

Hrvatski smisao za humor nekako uvijek koincidira s izborima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Grinch Sanader

,

seka i braco Pusić Glavaš

Osječanima je lokalnih izbora vjerojatno već preko glave, jer se na njihovim leđima prebija višegodišnji spor Branimira Glavaša i Ive Sanadera. Sanader je u svojoj karakterističnoj maniri pokušao zaboraviti i zakopati činjenicu da je na vlasti jedino i isključivo zaslugom Branimira Glavaš.

Za one kratkog pamćenja, kojih je na žalost u Hrvatskoj i previše, nakon smrti Franje Tuđmana bilo je gotovo sigurno da će Ivić Pašalić preuzeti HDZ i odvesti nas putem Zimbabvea, Burundija i Ruande. Ivo Sanader jest, istina, pokazao građansku hrabrost suprostavivši se na partijskim izborima Herr Flicku, no bez operative osječkih HDZ-ovaca od toga ne bi bilo ništa.

Glavaš je uzurpirao stranačku konvenciju, doveo crnokošuljaše Alena Borbaša koji su, ćelavi, opaki i veliki mrko pratili sve akreditacije i tijek glasanja, brojali glasove i proglasili Sanadera pobjednikom. Ostalo je povijest: i pobjeda nad koalicijom koju su HSS i HSLS uspješno razbili i Sanaderovo kancelarsko ponašanje.

No, Glavaš je ostao kamenčina u cipeli Ive Sanadera, koju je pokušao riješiti zatvaranjem najpopularnijeg slavonskog političara. Ipak, Glavaš je odlučan u namjeri da i dalje ima aureolu ratnog heroja a ne stigmu ratnog zločinca, nastavlja borbu i svim silama pokušava zadržati županiju i grad Osijek u svojim rukama.

Ipak je on u Osijeku proveo najveći dio rata, dok je DrIvo nemilice rasipao novac državnog proračuna po europskim metropolama tražeći tiskare koji su bili voljni imati puna skladišta knjiga Franje Tuđmana na svojim jezicima za više nego pristojnu naknadu.

Najnovija „neprincipijelna koalicija" je između HDSSB-a, stranke koju Glavaš nominalno ne vodi i HNS-ovog Vrdoljaka, prilično uspješnog na svim dosadšnjim lokalnim izborima. Vesna Pusić pokušava razvrgnuti koaliciju, no čini se da je svim političarima u Osijeku svanulo i nemaju namjeru slušati svoje središnjice nego napokon dobiti stabilnu vlast koja se neće moći razbiti s par sto Judinih škuda s Markova trga.

Tako smo dobili i najnoviji uradak koji se potpisuje s „Nepoznati autor" u vidu plakata na osječkom Sjenjaku, vrlo uspjelom aplikacijom stare dobre čokolade Seka i Braco na najnovije političke vjetrove. Ako ništa drugo, opet nam slijedi gomila bisera lokalnih šerifa gladnih vlasti i uspjelih viceva na njihov račun širom weba.

Piše: Metronom
15.03.2009. 15:54:22
Novi komentar
nužno
nužno