« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
DEMANT

Šeik Mansur Ben Zayed Al-Nahyan ne želi kupiti Real Madrid

Šeik sve svoje napore i pozornost trenutačno koncentrira na Manchester City, objavljeno je u priopćenju nakon pojave glasina o kupnji Reala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Real Madrid

,

Manchester City

,

Ben Zayed Al-Nahyan

Šeik Mansur Ben Zayed Al-Nahyan iz Abu Dabija, milijarder i vlasnik engleskog prvoligaša Manchester Cityja, odbacio je tvrdnje medija da želi kupiti španjolski Real Madrid za milijardu eura.

U službenom priopćenju, izvor blizak šeiku Mansuru, emiratski ministar uza poslove predsjedništva, odbacio je kao "neutemeljene i bez vjerodostojnosti" informacije objavljene u nedjelju u španjolskom listu "AS".

"Šeik Mansur Ben Zayed trenutačno sve svoje napore i pozornost koncentrira na Manchester City kako bi mu osigurao mjesto među elitnim klubovima Engleske", dodaje se u priopćenju.

U nedjelju je "AS" napisao da šeik Mansur želi postati vlasnikom Real Madrida i da je spreman platiti za to milijardu eura, čak iako bi takva transakcija u ovom trenutku bila nemoguća zbog sadašnjeg statusa španjolskih klubova.

Naime, potrebno bi bilo da Real Madrid bude pretvoren u anonimno sportsko društvo za što je opet potrebno glasovanje "sociosa", članova kluba koji kao dioničari svake biraju vodstvo kluba i glasuju za proračun.

Prema pravilima UEFA-e, šeik Mansur ne bi mogao biti vlasnik dva kluba istovremeno i morao bi se odreći Manchester Cityja u slučaju da preuzme Real, pisao je "AS". (hina/metro-portal)

29.12.2009. 13:19:26
Novi komentar
nužno
nužno