« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sajmovi

Sedmi Eko-etno Hrvatska

Okusi i mirisi najvećeg ruralnog sajma ove će se godine širiti zagrebačkom Arenom od 14. do 18. listopada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mape)
Više o

Eko-etno Hrvatska

,

Arena Zagreb

Tradicionalni sajam ruralnih proizvoda i usluga Eko-etno Hrvatska 14. listopada otvara svoja vrata. U pet  tematskih podijeljenih dana posjetitelji će po sedmi put imati prilike degustirati ukusne tradicionalne proizvode, uživati u folkloru, rukotvorinama i eksponatima.

- Imamo novi vizualni identitet, više nismo u sklopu priredbe Zagrebački velesajam. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo napraviti sljedeći korak i početi stvarati novu, vlastitu budućnost, rekla je Dijana Katica, predsjednica uprave Hrvatskog farmera i organizatorica sajma.

Eko-etno ima toplu priču

Održava se od 14. do 18. listopada u Areni Zagreb, a dani su podijeljeni po temama. Otvara se Danom baštine, nakon toga je Dan  turizma, slijedi gospodarstvo te rekreacija i sport, a posljednjeg je dana sajma Dan zabave.

- Drago mi je što Eko-etno ove godine ima i toplu priču. Naime, radi očuvanja hrvatske baštine odlučili smo otkupiti i zbrinuti troje ždrebadi kritično ugrožene hrvatske izvorne pasmine međimurski konj. Namjeravamo konjićima osigurati budućnost u novoj ergeli, veli Katica.

Zbog velikog interesa stranih partnera koji je ove godine u Zagreb doveo i četiri strana izlagača (BiH - Republika Srpska, Republika Slovenija, Republika Srbija i Češka Republika - Južnomoravska regija), prvi će se put u sklopu sajma održati međunarodni sajam „Eko-etno Europa" i sajam ruralnog turizma „Eko-etno Tour".

Pročitajte više na She.hr

13.10.2009. 07:25:49
Novi komentar
nužno
nužno