« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
WOW!

Sedamdeset tisuća Ukrajinaca na ulicama Kijeva

Ukrajinska oporba je u nedjelju tijekom skupa na Trgu neovisnosti na kojemu je sudjelovalo oko 70.000 prosvjednika potvrdila svoju odlučnost

Ukrajinci ne odustaju
Ukrajinci ne odustaju (Screenshot YouTube)
Više o

Ukrajina

,

prosvjedi

,

Vitalij Kličko

Jedan od glavnih vođa oporbe Vitalij Kličko je izazvao predsjednika Janukoviča i pozvao Ukrajince na jednosatni opći štrajk u četvrtak 13. veljače, kada ih je uputio da izađu na ulice s ukrajinskim zastavama.

"Ukrajinac sam, ne bojim se. Ne mogu nas slomiti. Nastavit ćemo borbu", rekao je Kličko, pozvavši aktualnog predsjednika Janukoviča na Trg neovisnosti "kako bi ondje čuo što ljudi o njemu misle i govore", aludirajući na taj način na Janukovičev poziv na javnu raspravu.

Tijekom poslijepodneva Kličko je na svom blogu u njemačkom dnevnom listu Bild objavio tekst u kojem optužuje Janukoviča da mu je tijekom nedavnog susreta prijetio zatvorom.

Aktivisti pokreta Dmitra Bulatova, oporbenog vođe koji se liječi u Litvi pošto ga je ukrajinska policija navodno mučila tijekom ranijih prosvjeda, otišli su prosvjedovati ispred kuće privremenog ministra financija Jurija Klobova, u jedno selo pokraj Kijeva.

Tamo su ostavili probušenu kantu, koja predstavlja ukrajinski proračun i napisala na njegovu ogradu "Više nećeš krasti", izvijestio je online list Ukrajinska pravda.

10.02.2014. 08:02:00
Novi komentar
nužno
nužno