« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
MILANKA OPAČIĆ:

SDP nije za saborska preslagivanja nego za izbore

Izbore trebamo jer Sanaderova Vlada u godinu i pol dana nije bila sposobna rješavati probleme građana, poručuju iz oporbe

(Marijan Šanić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Milanka Opačić

,

Ivo Sanader ostavka

,

imenovanje vlade

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić danas je nakon sjednice stranačkog Kluba zastupnika izjavila kako su prijevremeni izbori, a ne nova preslagivanja u Saboru, jedino rješenje za Hrvatsku nakon ostavke Ive Sanadera.

"Budući da Sanaderova Vlada u godinu i pol dana nije bila sposobna rješavati probleme građana, smatramo da je najbolje ići na prijevremene izbore i SDP se protivi miješanju karata i preslagivanju u Saboru", poručila je Opačić.

Ocijenila je kako je Sanader ostavku na premijersku dužnost trebao podnijeti Saboru gdje je i izabran, a ne na konferenciji za novinare. Naglasila je da će SDP glasovati za Sanaderovu ostavku, "kad je on već odlučio otići", ali i da potporu njezine stranke za premijerku neće dobiti niti Jadranka Kosor niti članovi njezine vlade.

"To je kontinuitet njegovog ponašanja jer nikada u svom mandatu nije dolazio odgovarati zastupnicima kada je to bilo potrebno", kazala je SDP-ova zastupnica.

Opačić je izrazila sumnju da će, kako to HDZ očekuje, predsjednik Stjepan Mesić već večeras dati mandat Jadranki Kosor kako bi se sutra raspravljalo i glasovalo o njezinom te povjerenju članovima vlade.

Izvor: Hina

02.07.2009. 16:23:29
Novi komentar
nužno
nužno