« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
GORDAN JANDROKOVIĆ:

SDP je nedosljedan, neodgovoran i licemjeran

Dan ranije SDP je u Saboru napadao i vrijeđao vladu, a jučer se ogradio od svoje politike, reagirao je Jandroković na ispriku SDP-a zbog pogrešnih odluka

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

SDP

,

Gordan Jandroković

,

zagrebački HDZ

,

Mirela Holy

,

zagrebački SDP

,

Gradska skupština Zagreb

Predsjednik Povjerenstva zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a Gordan Jandroković reagirajući na jučerašnji istup SDP-a u Gradskoj skupštini kojim se ispričao za pogrešne poteze u vođenju grada, rekao je danas da to pokazuje da je SDP nedosljedan, licemjeran i neodgovoran.

Jandroković je jučerašnji istup SDP-ove zastupnice Mirele Holy ocijenio skandaloznim.

Ona se jučer ispričala građanima za sve pogrešne odluke koje je SDP donio u prethodnom mandatu, a izazvale su štetu građanima, jer su, kako je rekla, zastupnici bili nedovoljno stručno informirani ili su bili obmanuti. Također je priznala da sustav prostornog planiranja nije takav kakav bi trebao biti, te da niti ne postoji.

Holy je pripadnica vladajuće stranke u Gradskoj skupštini, a govorila je kao da je u oporbi, ustvrdio je Jandroković. Samo dan ranije SDP je u Saboru napadao i vrijeđao vladu, a jučer se ogradio sam od sebe i svoje politike te pokazao da ne želi preuzeti odgovornost za pogrešne poteze.

Jandroković drži da takvu kritiku nikada ne bismo čuli da gradonačelnik Milan Bandić nije napustio SDP, jer su neraskidivo i interesno povezani. Kako isti ljudi mogu voditi tako različite politike i slati različite poruke, upitao se Jandroković ustvrdivši da je Holy govoreći o premijerki Kosor zapravo govorila o sebi.

Jandroković je najavio da će HDZ kada dođe na vlast u Zagrebu ostvariti obećano i preuzeti odgovornost za Zagreb kao što je to učinio i za Hrvatsku. Što vrijeme bude više odmicalo rast će potreba za smjenom SDP-a u Zagrebu, uvjeren je Jandroković.

U vezi sa zahtjevima da se ponovno pregovara s investitorom Tomom Horvatinčićem o izmjeni projekta za kompleks na Cvjetnom trgu, Jandroković je rekao da su takvi obrati licemjerni. Smatra da se SDP pokušava izvući iz nastale situacije prebacujući odgovornost na gradonačelnika Bandića. (hina/metro-portal)

19.03.2010. 12:49:11
Novi komentar
nužno
nužno