« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
NOVOSTI

Schneider Electric pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti

Tehnički sporazum o kibernetičkoj sigurnosti javna je obveza 144 tvrtke iz cijeloga svijeta u zaštiti i osnaživanju pojedinaca u radu na mreži

I oni su tu...
I oni su tu... (Schneider Electric)
Više o

cyber sigurnost

,

Schneider Electric

Schneider Electric, pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti, revolucionarnom dogovoru država potpisnica da će raditi na poboljšavanju ekosustava kibernetičke sigurnosti i braniti digitalnu ekonomiju od kibernetičkih napada.

Tehnički sporazum o kibernetičkoj sigurnosti javna je obveza 144 tvrtke iz cijeloga svijeta u zaštiti i osnaživanju pojedinaca u radu na mreži, kroz poboljšanje sigurnosti, stabilnosti i otpornosti kibernetičkog prostora. Kao predvodnik u digitalnoj transformaciji prisutan u više od 100 država, Schneider Electric predan je promicanju temeljnih načela Sporazuma i nastavit će blisko surađivati s vladama, klijentima i partnerima na suočavanju s rizicima i izazovima kibernetičke sigurnosti.

„Suočeni smo s novom stvarnošću u kojoj zlonamjerni akteri raspolažu neograničenim vremenom, resursima i sredstvima za provođenje kibernetičkih napada. Suočavanje s novijim, inovativnijim i sve opasnijim prijetnjama ne može se ograničiti na jednu tvrtku, industriju ili regiju", rekao je Christophe Blassiau, viši potpredsjednik, direktor Odjela za digitalnu sigurnost i globalni direktor za informacijsku sigurnost kompanije Schneider Electric. "Pridruživši se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti, s ponosom nastavljamo surađivati s industrijskim predvodnicima diljem svijeta kako bismo pomogli otkriti, spriječiti i reagirati na kibernetičke napade."

Schneider Electric i ostali potpisnici Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti, zajedno sa uglednim partnerima kao što su Cisco i Microsoft, osiguravaju ključne aspekte svjetskog mrežnog okruženja, uključujući telekomunikacije, podatkovne centre i industrijske kontrolne sustave. Schneider Electric i njegovi partneri više su puta surađivali na projektima digitalne inovacije koji osiguravaju implementaciju mjera kibernetičke sigurnosti na svakoj razini razvojnog puta, od ruba do oblaka.

"Za digitalni ekosustav najvažnije je voditi otvorene i produktivne razgovore, biti transparentan po pitanju napada i surađivati na razvoju novih pristupa kako bi se, kako stare, tako i nove tehnologije mogle oduprijeti najsofisticiranijim kibernetičkim prijetnjama Zadovoljstvo nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu kompaniji Schneider Electric kao potpisnici Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti i veselimo se što ćemo iskoristiti njenu jedinstvenu stručnost i iskustvo da zajednički poboljšamo sigurnost globalne, digitalne ekonomije.", rekao je Blassiau.

Evolucija tekućih razgovora između vlada, civilnog društva i industrije o važnosti kibernetičke sigurnosti na međunarodnoj razini ukazuje na potrebu za suradnjom svih interesnih skupina u borbi protiv rastućih internetskih prijetnji", rekla je Annalaura Gallo iz Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti.

„Kibernetička sigurnost oslanja se na partnerstvo i suradnju, koji su od samog početka bili ključan dio Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti. Microsoft je oduševljen što se sve veći broj tvrtki, uključujući globalne „teškaše" poput kompanije Schneider Electric, opredjeljuje za usvajanje načela ključnih za dugoročnu sigurnost i stabilnost kibernetičkog prostora i u samom su srcu Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti", dodao je Tom Burt, korporativni potpredsjednik, Microsoftov Odjel za sigurnost i povjerenje korisnika.

Osim Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti, Schneider Electric ujedno je i član Koalicije za kibernetičku sigurnost, te jedan od osnivača Globalnog saveza za kibernetičku sigurnost ISA, koji unapređuje spremnost i svijest o kibernetičkoj sigurnosti u proizvodnji i kritičnim infrastrukturnim objektima i procesima. 

04.04.2020. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno