« Ostali sportovi
objavljeno prije 16 godina
Tour de France

Schleck i CSC najavili nove napade na predstojeće dvije brdske etape

Frank Schleck
Frank Schleck (AFP)
Više o

Tour de France

,

TDF

,

Frank Schleck

,

CSC

Nakon što je luksemburški biciklist Frank Schleck (28) u nedjelju nakon 15. etape Tour de Francea preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, njegova momčad CSC najavila je nove napade na predstojeće dvije brdske etape u francuskim Alpama.

"Napadali smo u Pirinejima, u nedjelju također u prvoj alpskoj etapi i obećajem vam nove napade u sljedeće dvije etape", kazao je u ponedjeljak Frank Schleck.

"Nismo ovdje da bi se branili, želimo osvojiti Tour, a prednost od osam sekundi koju Schleck ima u odnosu na Cadela Evansa nije dovoljna za subotnji kronometar", kazao je šef momčadi CSC Bjarne Riis.

Očekuje se da će u pretposljednjoj etapi, kronometru dugačkom 53 km, Cadel Evans ostvariti barem dvije minute bolje vrijeme od Franka Schlecka. Stoga CSC, koji ima jake penjače, mora napasti u utorak i srijedu.

U utorak bicikliste očekuju dva uspona najviše kategorije, a dan kasnije tri, s ciljem na legendarnom L'Alpe-d'Huezu.

U ukupnom poretku Frank Schleck ima sedam sekundi prednosti pred Austrijancem Bernhardom Kohlom (GEROLSTEINER) i osam u odnosu na Cadela Evansa (SILENCE-LOTTO). U igri za ukupnu pobjedu je i Rus Denis Menčov (Rabobank), koji zaostaje 38 sekundi.  (HINA)

21.07.2008. 21:38:11
Novi komentar
nužno
nužno