« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
PRIOPĆENJE

Scheffer formalno pozvao Hrvatsku u NATO

Idući korak je polaganje hrvatskog ratifikacijskog instrumenta u američkom State Departmentu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NATO

,

Gordan Jandroković

,

MVPEI

,

ulazak u NATO

,

Jaap se Hoop Scheffer

Glavni tajnik NATO-a Jaap se Hoop Scheffer uputio je u ponedjeljak hrvatskom ministru vanjskih poslova i europskih integracija Gordanu Jandrokoviću pismo kojim je formalno pozvao Hrvatsku da pristupi Sjevernoatlantskom savezu, navodi se u utorak u priopćenju MVPEI-a.

Idući korak je polaganje hrvatskog ratifikacijskog instrumenta u američkom State Departmentu čime će Hrvatska postati punopravna članica Saveza i kao takva sudjelovati na predstojećem summitu NATO-a u Strasbourgu i Kehlu.

Svečanost polaganja hrvatskog ratifikacijskog dokumenta u State Departmentu, zajedno s Albanijom, očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, navodi se u priopćenju.

Scheffer je u utorak ministru Jandrokoviću čestitao na skorom ulasku Hrvatske u NATO, tijekom njihova susreta na marginama Međunarodne konferencije o Afganistanu u Den Haagu, priopćio je MVPEI.

Primajući čestitku, Jandroković je zahvalio Schefferu na osobnom doprinosu i pomoći u pripremama Hrvatske za članstvo u NATO-u ističući privrženost vrijednostima i aktivnostima Saveza u očuvanju mira u svijetu. (hina/metro-portal)

31.03.2009. 17:35:56
Novi komentar
nužno
nužno