« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Savjetnik za milijun dolara

TONY BLAIR postao savjetnik u američkoj banci JPMorgan Chase
TONY BLAIR postao savjetnik u američkoj banci JPMorgan Chase (AFP)

BIVŠI britanski premijer Tony Blair angažiran je kao savjetnik za globalne političke tendencije u vodećoj američkoj investicijskoj banci JPMorgan Chase.

Blair bi za svoju savjetodavnu funkciju trebao primati godišnju plaću od oko pola milijuna funti, odnosno oko milijun dolara. Međutim, po navodima Financial Timesa, Blairova uloga kod JPMorgana priskrbit će mu nesumnjivo plaću višu od milijun dolara godišnje. - Blair će savjetovati upravu banke, te uz svoje ogromno međunarodno iskustvo davati strateško mišljene i viziju iznutra o svjetskim političkim pitanjima i novim tendencijama - izjavio je glavni direktor Jamie Dimon.

NEBO JE GRANICA?
Prema nekim procjenama, Blairova godišnja plaća u JPMorganu mogla bi biti i viša od spomenute svote.

Novi posao, čini se, za Blaira je onaj iz snova budući da je u intervjuu Financial Timesu izjavio kako ga je ‘oduvijek privlačio posao u bankarstvu i utjecaj globalizacije'. - U današnje vrijeme, preklapanje politike i ekonomije sve je izraženije u različitim djelovima svijeta - smatra Blair. Nekadašnji stanovnik Downing Streeta trenutačno je povjerenik Sjedinjenih Država, Rusije, Ujedinjenih naroda i Europske unije za Bliski istok.


Piše: MEX
11.01.2008. 19:47:00
Novi komentar
nužno
nužno