« Kultura
objavljeno prije 3 godine
IZLOŽBE

Sastanak s Ratkom Petrićem srijedom u 18 sati

O ovom manje poznatom segmentu umjetnikova opusa predaje prof. dr. sc. Frano Dulibić, autor teksta u katalogu izložbe i dionice izložbe crteža, karikatura, stripa i grafika Ratka Petrića

Zanimljivo predavanje...
Zanimljivo predavanje... (Arhiva)
Više o

MSU

,

Ratko Petrić

Saznajte kako je posredstvom karikature i crteža Ratko Petrić radikalno reducirao kiparsku formu te kojim je sve likovnim sredstvima i na koji način iskazao kritičko viđenje stvarnosti. 

O ovom manje poznatom segmentu umjetnikova opusa predaje prof. dr. sc. Frano Dulibić, autor teksta u katalogu izložbe i dionice izložbe crteža, karikatura, stripa i grafika Ratka Petrića.

Prof. dr. sc. Frano Dulibić profesor je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek za povijest umjetnosti) i na Akademiji likovnih umjetnosti (Nastavnički odsjek). Bavi se istraživanjima hrvatskog slikarstva prve polovice 20. stoljeća, poviješću karikature, ilustracije, stripa i umjetnosti u javnom prostoru. Radi na znanstvenim projektima i sudjeluje na simpozijima te je povremeno aktivist u akcijama za zaštitu javnog prostora i kulturne baštine. Objavljuje knjige, znanstvene i stručne radove te je autor koncepcija i tekstova za izložbe.

Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prethodna najava na e-mail: edukacija@msu.hr sa sljedećim podatcima: ime i prezime, kontakt.

Predavanje će se u realnom vremenu moći pratiti i online, putem streaminga na Facebook stranici MSU - @MSUZagreb.

03.05.2021. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno