« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
KATASTROFA

Sandy postala posttropski ciklon, monstruozna oluja s kišom i snijegom

Štete polako počinju dobivati obrise, a nevjerojatne količine sadržaja kanalizacije preplavile su ulice Baltimora

Strava na ulicama gradova istočne obale
Strava na ulicama gradova istočne obale (Twitter)
Više o

New York

,

uragan

,

posljedice

,

superoluja Sandy

,

posttropski ciklon

,

razaranje

Superoluja Sandy prekvalificirana je u posttropski ciklon, nakon što je sinoć udarila na kopno blizu Atlantic Cityja brzinom vjetrova od gotovo 130 kilometara na sat, uz obilnu kišu. Ta klasifikacija znači da i dalje ima snagu uragana, no kako joj se temperatura u jezgri spustila nakon spajanja s hladnom frontom sa zapada postala je monstruozna oluja koja u unutrašnjost SAD donosi obilan snijeg i kišu.

U New Yorku čine sve ne bi li što prije normalizirali stanje, pa su tako otvoreni svi mostovi na East Riveru, dok će iz podzemne željeznice crpiti vodu još nekoliko dana. Nove se poplave ne očekuju, a i sve nuklearke oko New Yorka su sigurne, poručio je gradonačelnik Bloomberg.

Trenutno blizu sedam i pol milijuna ljudi nema električne energije, a do sada je izbrojano sedamnaest poginulih, od kojih troje djece. 

U New Yorku je izgorjelo 50 kuća do temelja u ogromnom požaru u Queensu koji vatrogasci nikako nisu uspijevali staviti pod kontrolu zbog nedovoljnog pritiska vode u cijevima.

Od kurioziteta vrijedi spomenuti da je Sandy bez problema nasukala tanker težak 700 tona na Staten Island, dok je najveća opasnost od zaraze u Marylandu i Baltimoreu, gdje su rijeke prodrle u kanalizaciju i nekoliko milijuna galona fekalija razlilo se ulicama. 

Obama je proglasio stanje katastrofe za New York i New Jersey.

30.10.2012. 17:36:00
Novi komentar
nužno
nužno