« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina
DIJAMANTNA LIGA

Sandra Perković ponovo razbila konkurenciju

Po kiši i lošem vremenu Sandra Perković nadmašila je konkurenciju za više od tri metra

Sandra Perković razbija konkurenciju
Sandra Perković razbija konkurenciju (Arhiva)
Više o

Sandra Perković

,

bacanje diska

,

Dijamantna liga

,

miting

,

Eugene

Hrvatska atkletičarka Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska na drugom mitingu Dijamantne lige u američkom gradu Eugeneu s hicem od 66.92 metra.

Ovaj rezultat je novi rekord mitinga, a Sandri Perković je donio četiri dijamantna boda i trenutno je vodeća diskašica s ukupno osam osvojenih bodova. Drugo mjesto pripalo je Ruskinji Dariji Piščalnikovoj koja je disk bacila 63.76 m, a treće Poljakinji Zaneti Glanc s hicem od 62.84 m.

"Natjecanje je bilo ok, opet je pada kiša, na zagrijavanju nije bilo ništa i kako je počelo natjecanje tako je počeo pljusak. Prvi hitac sam bacila 59 m samo da ostanem u igri jer 6 bacačica ide dalje, drugi sam bacila 63.70 m i bila prva. Nakon toga me prebacila Ruskinja Darija, ušla sam u krug i bacila 66.92 m, znala sam da po ovakvom vremenu nitko ne može baciti dalje. Htjela sam ja baciti još dalje, ali kiša nije dopuštala, bila je sve jača, brisali smo krugove ali uzalud. Čak sam se u jednom hicu na 65 m okrenula na kraju što nije moj stil. Bilo je gore nego u Šangaju. Isto tako mreža je bila neobična za natjecanje. Ali eto opet sam uspjela, opet pobjeda, 4 boda i rekord mitinga i idemo dalje", izjavila je nakon natjecanja Perković.

Dijamantna liga, Eugene, rezultati:

 

1. Sandra Perković (Hrv) 66.92

2. Darija Piščalnivova (Rus) 63.76

3. Zaneta Glanc (Polj) 62.84

02.06.2012. 14:05:00
Novi komentar
nužno
nužno