« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
BRAVO

Sandra Perković bacila disk preko 70 metara

Nakon gotovo 25 godina bez hica preko 70 metara, Sandra je na zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu bacila fantastičnih 70.51, postavivši novi hrvatski rekord

Čudesan hitac Sandre Perković
Čudesan hitac Sandre Perković (Arhiva)
Više o

Sandra Perković

,

bacanje diska

,

hrvatski rekord

,

70 metara

Sandra Perković definitivno osigurava mjesto u povijesti diska, koja je pretrpjela velike promjene nakon raspada SSSR-a i ujedinjenja dvije Njemačke. Tadašnje bacačice bile su prilično sumnjive, što zbog muškobanjastog izgleda, što zbog daljina koje su postizale.

No, Sandra je srušila jednu od barijera koje joj stoje na dalekom putu prema svjetskom rekordu za koji se smatralo da mu nitko nikad neće doći blizu. Nakon gotovo 25 godina bez hica preko 70 metara, Sandra je na zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu bacila fantastičnih 70.51, postavivši novi hrvatski rekord.

Ujedno je poslala jasnu poruku svim konkurenticama da ne namjerava sići s trona najopakije bacačice diska današnjice.

Inače, svjetski rekord u bacanju diska za žene star je već 26 godina, a postavila ga je 9. srpnja 1988. godine na mitingu u Neubrandenburgu predstavnica Istočne Njemačke Gabriele Reinsch - 76.80 metara.

Zadnji hitac preko 70 metara ostvarila je Kineskina Xiang Yaoling 1992. godine u Pekingu, što Sandrinom rezultatu daje dodatnu težinu.

01.03.2014. 14:05:00
Novi komentar
nužno
nužno