« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
točka na i

Sanaderove ikone uklonjene iz središnjice HDZ-a

Predsjednica vlade poručila stranačkim članovima da Hebrangovu kampanju stave ispred blagdanskog veselja

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Stjepan Mesić

,

Jadranka Kosor

,

INA

,

Andrija Hebrang

,

predsjednički izbori

U svijetlu današnjeg poziva Jadranke Kosor svim članovima HDZ-a u kojem se traži 100-postotna posvećenost kampanji Andrije Hebranga, premijerkini "vjerni psi" uklonili su iz središnjice stranke na Trgu žrtava fašizma sve plakate s likom pobjeglog premijera Sanadera te ih zamijenili Hebrangovima.

Bolje nisu prošle ni Sanaderove fotografije te portreti. Ostala je samo jedna slika pored Franje Tuđmana čime se dolazi do zaključka da su sve poveznice s Ivom sanaderom i HDZ-om napokon prekinute.

Interesantna je činjenica da se to tek sada radi. Zašto? Pa očito su u HDZ-u shvatili da je bolje nemati više nikakve veze sa Sanaderom čije se ime spominje u kontekstu određenih afera, poglavito onih koje je naglašavao predsjednik Mesić, na primjer prodaja INA-e MOL-u.

Plakati i fotografije s likom bivšeg premijera neće biti vraćeni ni nakon predsjedničke kampanje. Točka na i je stavljena - Sanader je prošlost. Sad su Kosor i Hebrang glavni igrači. Premijerka je, podsjetimo, bezuvjetno podržala stranačkog kolegu na današnjoj konferenciji za novinare: "Andrija Hebrang jedini je kandidat HDZ-a. Oni koji su napustili stranku nikako ne mogu biti naši kandidati."

Ostaje još za vidjeti samo kako će članovi HDZ-a reagirati na premijerkine želje da Hebrangovu kampanju stave ispred blagdana s obiteljima. Pitamo se hoće li je doslovno poslušati kao i sa Ivinim ikonama.

08.12.2009. 20:16:07
Novi komentar
nužno
nužno