« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZASNIJEŽENO MORE

Sanader proglasio izvanredno stanje u županiji

Teške vremenske prilike u Splitsko-dalmatinskoj županiji natjerale župana Antu Sanadera na izvanredno stanje, možda se pozove i vojska

Split pod snijegom
Split pod snijegom (Screenshot HAK)
Više o

Split

,

snijeg

,

izvanredno stanje

,

Splitsko-dalmatinska županija

Izvanredno stanje na području Splitsko-dalmatinske županije proglasio je danas zbog vremenskih neprilika župan Ante Sanader te je najavio mogućnost da se u pomoć pozove i vojska u kritičnim područjima.

"Izvanredno stanje sam proglasio zbog niza opasnosti i problema koje imamo, a najviše zbog bolesnika i odsječenih područja i sela, posebno na imotsko-vrgoračkom području", rekao je župan Sanader. Poručio je da će se se tražiti pomoć svih snaga koje su neophodne u izvanrednim okolnostima.

"Koristit ćemo maksimalno naše snage koje imamo na području Splitsko-dalmatinske županije, a konzultirat ćemo se i za korištenje vojnih snaga gdje bude potrebno", istaknuo je župan Sanader. Pri tomu je rekao da će biti angažirane i gorske službe spašavanja, te da će sve aktivnosti koordinirati Stožer za zaštitu i spašavanje koji će biti smješten u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije.

04.02.2012. 12:20:00
Novi komentar
nužno
nužno