« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Sanader prodaje stranački tenk

Prodaja nove oklopljene sedmice još jedna trapava reakcija premijera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Grinch Sanader

,

Sanader BMW

,

Sanader prodaje BMW

Od trenutka kada je pukla priča sa Sanaderovim blindiranim tenkom, tj. BMW sedmicom opremljenom kao da se u njemu vozi Obama po Afganistanu, premijera po običaju nema ni blizu novinara, kamoli kamera ili mikrofona. Standardna nojevska varijanta iznjedrila je još jedan potez za notes.

Naime, hrvatska Vlada, koja nema veze s tim autom jer je on stranački, priopćila je slijedeće:

U cilju da se spriječi obezvrjeđivanje napora Vlade da rebalansom proračuna i štednjom odgovori na ekonomsku krizu, te s ciljem da se zaustave tendenciozni, zlonamjerni i lažni napisi i komentari o HDZ-u, predsjednik Vlade i HDZ-a dr. Ivo Sanader donio je odluku i naložio glavnom tajništvu HDZ-a da se pokrene postupak prodaje stranačkog automobila marke BMW, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade ubuduće će koristiti državni automobil koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz štićenih osoba.

Kakve veze ima hrvatska Vlada sa automobilom u vlasništvu političke stranke trebalo bi biti nejasno u svakoj demokraciji, no naše specifično shvaćanje pozicije pobjednika na izborima ponovno je iskočilo iz svake riječi priopćenja.

Naime, Vlada želi zaustaviti tendenciozne i zlobne komentare o HDZ-u? Kako naša Vlada, barem na papiru, nije jednostranačka nego koalicijska, valjda bi se tu trebalo pitati i partnere - HSS, HSLS, SNS i ostalu ekipu koja se na račun glasa u Saboru uhljebila u Vladi. Kako od njih ni traga ni glasa, sve je palo na nejaka pleća Vladinog Ureda za odnose s javnošću, koji je i opet pao na ispitu iz kriznog komuniciranja.

Možda ne bi bilo loše da Sanader razmisli o doškolovanju kadrova koji trebaju njegove bisere oprati pred javnošću, jer ako ga Index može razbiti k'o beba zvečku kad god poželi, jadna mu majka na lokalnim izborima.

28.03.2009. 13:10:57
Novi komentar
nužno
nužno