« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
JOSIP FRIŠČIĆ

Sanader neće rušiti vladu, ali neće dozvoliti da postane žrtveno janje

Potpredsjednik Hrvatskog sabora izjavio je kako ne vjeruje da bivši premijer, a sada nezavisni zastupnik Ivo Sanader ima namjeru rušiti vladajuću većinu

Friščić je optimističan
Friščić je optimističan (CROPIX)
Više o

Vlada

,

Josip Friščić

,

Ivo Sanader

"Ne vjerujem, on je predugo u politici da bi zbog nekog osobnog interesa sada vukao poteze koji bi destabilizirali ukupne odnose u Hrvatskoj. No, sigurno je i to da, ako netko misli da će se on samo tako predati i ostaviti da se sve na njemu, što bi rekli "izriflja", ja ga takvog ne poznajem i ne vjerujem da će to tako ići", izjavio je Friščić novinarima u Saboru.

Smatra također da Sanader neće osnivati klub zastupnika. "Nisam tog uvjerenja da će ići u pravcu osnivanja klub, a to izvlačim i iz onoga što je rekao u raspravi o izglasavanju nepoverenja Vladi gdje se on očitovao da neće rušiti vladu koju je stvarao", rekao je.

Novinare je zanimao i njegov stav oko najave državne tajnice Biance Matković da će aktivirati zastupnički mandat, a s obzirom na ranije izjave potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da ona na to nema pravo.

Friščić kaže kako je za aktiviranje mandata propisana procedura koja, ističe, vrijedi za sve te napominje da nitko nikome nema pravo oduzimati izvorni mandat "zato što mu se u određenom trenutku dopada ili ne dopada". (hina/metro-portal)

11.11.2010. 16:21:26
Novi komentar
nužno
nužno