« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Sanader ne da dvostuko pravo glasa manjinama

Vrh države nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje
Vrh države nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Ivo Sanader

,

nacionalne manjine

,

Zlatko Komadina

Hrvatski premijer Ivo Snader još uvijek čvrsto stoji iza svoje izjave da nema dvostrukog prva glasanja za manjine.

Na jučerašnju upit novinara zalaže li se za dvostruko pravo glasa i za nacionalne manjine predsjednik Vlade je odgovorio da da je protiv toga i da se zalaže za ravnopravnost svih pred zakonom, ali da će se to pitanje još razmotriti i razgovarati na tu temu.

- Svi građani moraju biti jednaki pred zakonom, što znači da neki ne mogu imati dvostruko pravo glasa, dok se onima koji ne žive u Hrvatskoj treba ukinuti - kazao je premijera Ive Sanader nakon sjednice državnog Odbora za obilježavanje. ako su zastupnici nacionalnih manjina nakon njegove nedavne izjave podigli svoj glas braneći stav dvostrukog glasanja, premijer je i ovaj put bio odlučan smatrajući da je jedno pravo glasa sasvim dovoljno.

Nakon sjednice Državnog odbora za obilježavanje obljetnica predsjednik vupitan da komentira napise u jednom dnevnom listu po kojima je Zlatka Komadinu izabrao za svog nasljednika,  rekao je da su to medijska nagađanja i da u njih ne ulazi. Napomenuo je da idući predsjednik Republike mora biti korektiv drugih poluga vlasti, zalagati se za europski put Hrvatske te za dobrobit i ravnopravnost svih građana.   (METRO/HINA)

NezadovoljniPredsjednik i premijer naglasili su da nisu  zadovoljni borbom protiv korupcije, a Mesić je posebno apostrofirao institucije. Očito da glavni problemi ostaju i dalje, naglasio je Mesić. 

16.06.2008. 22:15:34
Novi komentar
nužno
nužno