« Hi-tech
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Samsung predstavio Touch Sight - kameru za slabovidne

Fotografija vijesti
Više o

Samsung Electronics

,

IDEA

,

International Design Excellence

,

Touch Sight

Samsung Electronics Co., Ltd. osvojio je tri nagrade na prestižnom natjecanju International Design Excellence (IDEA). Medalje, među kojima su jedna zlatna i dvije srebrne, dodijelili su časopis BusinessWeek i Američko udruženje industrijskog dizajna (Industrial Designers Society of America - IDSA).

Samsungova uzdanica na natječaju bio je Touch Sight, revolucionarna digitalna kamera namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Touch Sight, što ga je osmislio Samsung Design China, nagrađen je zlatnom medaljom u svojoj kategoriji.

Korisnik Touch Sight digitalne kamere prema zvuku može upravljati fotografijom, koju će na fleksibilnom zaslonu s Brailleovim pismom moći i dotaknuti. Ocjenjivački odbor pohvalio je Touch Sight zbog njegovih jedinstvenih značajki, a najvažnija je snimanje zvuka u trajanju od tri sekunde nakon pritiska okidača kako bi korisnik prema zvuku mogao prepoznati fotografiju.

Touch Sight ima i fleksibilan zaslon s Brailleovim pismom. Na njegovoj se površini otiskuje 3D prikaz pa korisnik može dotaknuti snimljenu fotografiju. (METRO)

25.07.2008. 15:32:43
Novi komentar
nužno
nužno