« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
Q1

Samsung najviše zaradio na - komponentama

Samsung je u prvom tromjesečju 2017. postigao rekordne rezultate, ali ne prodajom pametnih telefona već memorija, memorijskih čipova i OLED panela

Ne, mobiteli nisu glavni izvor love...
Ne, mobiteli nisu glavni izvor love... (Samsung)
Više o

Samsung Electronics

,

poslovni rezultati

Samsung Electronics je objavio detaljan izvještaj poslovanja za prva 3 mjeseca 2017. godine. Ostvarili su dobit od 8,7 milijarde dolara i prihod u visini 44,7 milijarde dolara.

Samsung je u prvom tromjesečju 2017. postigao rekordne rezultate, ali ne prodajom pametnih telefona već memorija, memorijskih čipova i OLED panela.

Kao što smo već napisali, Samsung nije povećao dobit u mobilnom segmentu poslovanja. Ona je smanjena u odnosu na Q4 2016, unatoč povećanju prodaje. Jednostavnije rečeno, iako su prodali više uređaja, zaradili su manje.

Tvrtka za razlog navodi „pad prodaje ključnih proizvoda". Prevedeno: prodaja Note 7 je suspendirana, S8 i S8 plus su bili još u razvoju, a Galaxy S7 je „zastario" i trebali su sniziti cijenu.

U segmentu Consumer Electronics (CE), dobici za TV poslovanja pali su zbog viših cijena panela. Što se tiče daljnjeg poslovanja, tvrtka će se fokusirati na smanjenje troškova i ispunjavanja potražnje za fleksibilnim OLED panelima i pokušati zadržati profitabilnost LCD panelima.

30.04.2017. 09:43:00
Novi komentar
nužno
nužno