« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

Samsung je spreman pokazati Galaxy S10 - novu generaciju pametnih telefona

Unatoč skeptičnoj prognozi dobiti u četvrtom tromjesečju 2018. godine, nema sumnje da Samsung novim modelima osvoja vodeće mjesto na mobilnom tržištu

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 (Samsung)
Više o

Samsung

,

Samsung Galaxy S10

Kako bi dobili punu pozornost medija i potrošača, umjesto uobičajenog predstavljanja novih top modela tijekom MWC izložbe u Barceloni, Samsung će održati prezentaciju nove generacije Galaxy S10 linije pametnih telefona tjedan dana ranije. Da budemo precizniji, 20. veljače, na posebnom Unpacked događaja u dvorani Bill Graham Auditorium Hall u San Franciscu, SAD.

Samsung Galaxy S10 serija ima tri modela što više nije vijest, a nedavno su objavljene fotografije uređaja. To su modeli........

  • S10, osnovni (6,1 inčni) s ultrazvučnim čitačem otisaka prstiju u zaslonu

  • S10 Lite ili Galaxy S10 E s 5,8-inčnim zaslonom ali bez ultrazvučne tehnologije otključavanja otiskom prsta. Što se tiče položaja senzora, još uvijek nema mnogo informacija, i mogao bi se nalaziti na bočnoj strani uređaja.

  • S10 + napredni (6,4-inčni) model koji bi trebao dobiti četverostruku glavnu kameru i dvostruku prednju kameru, naravno i ultrazvučni čitač otisaka prstiju u zaslonu

Četvrti Samsung GalaxyS10 premium klase s mogućnošću povezivanja na 5G mrežu bit će objavljen kasnije. Prema nekim izvješćima, mogao bi koštati kupce 1.500 dolara.

Sva tri modela dolaze u kućištu koje kombinira metalni okvir i dva staklena panela zaštićenim Corning Gorilla Glass 6 razinom, te će imati IP68 zaštitu i ostaje zasebna Bixby tipka. Detalje vezane za zaslone možete pročitati u našem pretjodnom članku na ovoj poveznici.


Osim navedenih modela, Samsung bi mogao pokazati i konačnu verzije sklopivog fleksibilnog Galaxy F uređaja, budući da Huawei priprema fleksibilan smartphone pokazati na MWC 2019. Kao i uvijek, odmah nakon objave Samsung će pokrenuti svoju opsežnu reklamnu kampanju, a kruže glasine da će prodaja S10 linije početi 8. ožujka.

Neke poznate tehničke specifikacije Galaxy S10

Iako nema još svih sočnih detalja oko performansi uređaja, ipak postale su poznate neke zanimljivosti vezane uz tehničke specifikacije:

  • Exynos 9820 SoC s dvojezgreni NPU (Neural Processing Unit) modulom

  • NFC modul za rad sa Samsung Pay sustavom plaćanja

  • Iris skener, koji je debitirao na Galaxy Note 7, još uvijek je jedna od aktivnih metoda identifikacije. Međutim, nestaje u S10 liniji. Razlog je želja Samsunga da smanji broj komponenti postavljenih u okvir iznad zaslona, kako bi što više mogli povećati zaslonsku površinu. Zamjenjuje ga ToF objektiv koji uvelike poboljšava sigurnosnu funkciju otključavanja prepoznavanjem lica. Može se koristiti za dubinsko snimanje podataka u virtualnoj stvarnosti (VR) ili u realnom vremenu (AR). Također može otkriti različite geste

  • Nakon problema s baterijom u Galaxy Noteu 7, Samsung je bio vrlo oprezan po tom pitanju. Tako je od tada bilo malo poboljšanja u tehnologiji brzog punjenja. Međutim, očekuje se da će Samsung Galaxy S10 serija usvojiti novu baterijsku tehnologiju s najmanje 20 W snage za žično punjenje, čime se znatno poboljšava učinkovitost punjenja. Osim toga uređaji imaju funkciju PowerShares s kojom mogu puniti druge gadgete. Galaxy S10 Lite dolazi s baterijom kapaciteta 3.100 mAh, S10 od 3.500 mAh i S10 Plus 4.000 mAh.

Izgled Samsung Galaxy S10 modela

U međuvremenu, Samsung je slučajno pokazao dizajn Galaxy S10 i S10 +, u članku posvećene novom One UI sučelju. Nedugo nakon toga, ažurirali su ilustracije kako bi ispravili propust, ali jedan od korisnika resursa Reddita, već je objavio snimke zaslona i informacije su se uspjele raširti mrežom.

Unatoč skeptičnoj prognozi dobiti u četvrtom tromjesečju 2018. godine, nema sumnje da Samsung novim modelima osvoja vodeće mjesto na mobilnom tržištu. 2019. bi opet mogla biti njihova godina.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
12.01.2019. 09:45:00
Novi komentar
nužno
nužno