« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
NAJAVE

Samsung Galaxy A8s: Infinity-O zaslon je ovdje

Proizvođač još nije otkrio cijenu uređaja niti kada bi se trebao pojaviti u prodaji na drugim tržištima izvan Kine

Samsung Galaxy A8s
Samsung Galaxy A8s (Samsung)
Više o

Samsung

,

karakteristike

,

specifikacije

,

Samsung Galaxy A8s

,

Infinity-O

Huaweiju ipak nije uspjelo preduhitriti Samsung i prvi koji će ponuditi pametan telefon s inovativnim tehničkim i dizajnerskim rješenjem u obliku rupice na zaslonu za smještaj prednje kamere. Južnokorejska kompanije ja bila brža i ovih dana predstavili su u Kini Samsung Galaxy A8s model. Izgleda nam izvrsno, ali atraktivan dizajn nije jedino što ima za ponuditi.

Samsung Galaxy A8s dolazi u vodootpornom (IP68) kućištu dimenzija 158,4 × 74,9 × 7,4 mm i mase 173 grama. Sastoji se od dva staklena panela učvršćena okvirom od aluminijske legure. Kupci će moći odabrati jednu Gradient Black (crna), Elves Blue (plava) i Aurora Green (zelena) boju kućišta.

Važno je napomenuti da stražnji stakleni panel odlikuje 3D efekt, tako boja može varirati ovisno o položaju i izvoru svjetla. Na stražnjoj strani se nalazi i skener otiska prsta kružnog oblika malo izduženog u visini.

Uređaj je opremljen 6,4 inčnim Infinity-O 2,5 D zakrivljenim Super AMOLED zaslonom s rezolucijom od 2.340 x 1.080 piksela i omjerom prikaza 19,5: 9.

Kao što smo već spomenuli ovaj zaslon ima u gornjem lijevom kutu rupicu za širokokutnu kameru rezolucije od 24 MP. Kao rezultat toga, rubovi zaslona su relativno tanki iako donji dio još zauzima dosta prostora i u konačnici zaslon pokriva oko 85 posto prednjice.

Tripl kamere

Samsung Galaxy A8s ima trostruki set kamera poput Galaxy A7 (2018) čije specifikacije su sljedeće:

  • 24 MP senzora širokokutnog objektiva s otvorom f / 1,7.

  • 10 MP senzora s telefoto objektivom otvora f / 2.0 i dvostrukim optičkim zumom

  • 5 MP senzorom za analizu dubine u stvarnom vremenu

Performanse, povezivanje, komunikacija i baterija

Samsung Galaxy A8s pogoni Qualcomm Snapdragon 710 na taktu 2,2 GHz u kombinaciji Adreno 616 GPU na taktu 500 MHz, 6 ili 8 GB dvokanalne LPDDR4X radne memorije i 128 GB interne proširive microSD karticom.

Od komunikacijskih modula i onih za povezivanje opremljen je sa svim standardnim koje očekujemo na jednom suvremenom pametnom telefonu: USB-C priključak, NFC, A-GPS, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 LE i GNSS za pozicioniranje.

Ono što nedostaje je 3,5 mm audio ulaz. Eto, i Samsung je podlegao trendu uklanjanja analognog priključka za slušalice. Baterija je kapaciteta 3.300 mAh s podrškom za Adaptive Fast punjenje.

OS

Galaxy A8s koristi Android 8.1 Oreo s vlastitim GUI sučeljem. Samsung je obećao u prvom tromjesečju 2019 nadogradnju sustava na Android 9.0 Pie i kada se počinju prikupljati predbilježbe za novi proizvod.

Cijena i dostupnost za kupnju

Proizvođač još nije otkrio cijenu uređaja niti kada bi se trebao pojaviti u prodaji na drugim tržištima izvan Kine.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
11.12.2018. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno