« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POSLJEDNJI POZDRAVI

Salingerova pisma na izložbi u New Yorku

Preminuo 27. siječnja u 91. godini, Salinger u jedanaest pisama pripovijeda da nikada nije prestao pisati

(Wikipedia)
Više o

Jerome David Salinger

,

Morgan Library & Museum

Jedanaest pisama koje je napisao američki književnik J. D. Salinger, preminuo 27. siječnja, bit će pokazano javnosti u New Yorku, otkrio je u petak New York Times.

Pisma napisana između 1951. i 1993. bit će uskoro izložena u središtu Manhattana, u Morgan Library & Museum, objavio je muzej koji ih je čuvao zapečaćene otkad su mu donirana 1998. godine.

J. D. Salinger, jedan od najneobičnijih pisaca 20. stoljeća, doživio je uspjeh zahvaljujući romanu iz 1951. "Lovac u žitu".

Adresirana na E. Michaela Mitchella, jednog od bliskih piščevih prijatelja, ta pisma pružaju brojne informacije o životu Jeromea Davida Salingera prije i nakon njegova povlačenja 1953. daleko od New Yorka i njegove mondenosti, ističe dnevnik.

Preminuo 27. siječnja u 91. godini, Salinger u njima pripovijeda da nikada nije prestao pisati, da njegov radni dan počinje u šest sati i prekida se jedino "ako je to stvarno nužno".

Pisac ništa nije objavio nakon 1965. te su sa smrću krenule špekulacije o mogućim neizdanim djelima. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 23:37:19
Novi komentar
nužno
nužno