« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
SANDRA, TI TO MOŽEŠ!

Sakupljeno dva milijuna kuna za pomoć Sandri Paović

Humanitarnu akciju podržali su brojni sportaši, glazbenici i poznate osobe iz javnog života.

(Neja Markičević, CROPIX)
Više o

rehabilitacija

,

humanitarna akcija

,

Sandra Paović

,

Nottwill

,

Luzern

,

Sandra ti to možeš!

U završnici humanitarne akcije za pomoć hrvatskoj stolnotenisačici Sandri Paović skupljeno je oko dva milijuna kuna potrebnih za rehabilitaciju u klinici Nottwill u švicarskom Luzernu.

Sandra Paović je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći krajem siječnja u Francuskoj, a uskoro bi trebala početi devetomjesečnu rehabilitaciju u specijaliziranoj klinici Nottwill, koja će koštati približno 400 tisuća eura. Ranijim dobrotvornim priredbama prikupljena je četvrtina potrebnog iznosa. U današnjoj završnici humanitarne akcije "Sandra, ti to možeš!" bio je plan skupiti 2 milijuna i 300 tisuća kuna, i on će do okončanja akcije vjerojatno biti prikupljen.

Završnica dobrotvorne akcije "Sandra, ti to možeš!" održana je na uskrsni ponedjeljak, a odvijala će se na četiri lokacije u Zagrebu. U akciji su sudjelovali brojni vrhunski sportaši, glazbenici, te druge poznate osobe iz javnog života Hrvatske.

Cjelodnevni program počeo je atletskim događanjem na zagrebačkom Jarunu. U Domu Lovro Ratković održan je stolnoteniski turnir na kojem je u šest kategorija nastupilo između 150 i 200 mladih igrača i igračica.

U večernjem dijelu programa održan je malonogometni turnir u Odbojkaškom domu Bojan Stranić. Na njemu su zaigrale Humane zvijezde Cor Unum protiv momčadi Hrvatskih olimpijaca, Akademija Marić protiv ekipe "24 sata", a vrhunac malonogometnih događanja predstavljao je dvoboj Dinama i Hajduka.

Sandra Paović se putem videolinka javila iz bolnice u francuskom Rouenu, kazavši kako njezin oporavak zasad ide jako dobro, te da su i liječnici iznenađeni njenim napretkom. "Osjećam noge i čak pomalo mogu micati njima. Sa rukama je situacija puno bolja", rekla je Sandra Paović.Gledatelji su na malonogometnom turniru mogli gledati Zlatka Kranjčara, Dragu Vabeca, Zvonimira Bobana, Tomu Šokotu, Silvija Marića, Ivana Buljana, Ivicu Šurjaka, Tončija Gabrića, Vilsona Đonija, Zlatka Vujovića, Ardiana Koznikua, pjevača Borisa Novkovića, košarkaša Danka Cvjetićanina, vaterpolistu Dubravka Šimenca, rukometaše Slavka Golužu i Vladu Šolu, pa čak i čelnike Dinama braću Zdravka i Zorana Mamića.

Na humanitarnom koncertu na Cvjetnom trgu građane su zabavljali Colonia, Žanamari Lalić, Lana Klingor, Nered, Feminem, Vlatka Pokos, Sandi, Maja Šuput, Lana Jurčević i Jacques Houdek.

Hrvatska televizija, koja je bila jedan od organizatora akcije, dobrotvorni spektakl uživo je prenosila na Drugom programu od 20 do 22:30 sata, a u studiju HTV-a bio je pozivni centar gdje su brojni hrvatski sportaši i osobe iz društvenog života odgovarali na pozive hrvatskih građana (humanitarni telefon - 060 9006). (hina/metro-portal)

13.04.2009. 23:12:49
Novi komentar
nužno
nužno