« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POČETAK PREGOVORA

SAD upozorava Izrael i Palestince

Ako jedna ili druga strana poduzmu mjere koje bi potkopale povjerenje, mi ćemo reagirati i smatrati ih odgovornima, poručuje se iz State Departmenta

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Mahmud Abas

,

State Department

,

Benjamin Netanyahu

,

Izrael Palestina

,

Philip Crowley

,

Boštjan Cesar

,

22. studenoga

Sjedinjene Države su u nedjelju upozorile Izrael i Palestince na opasnost od poduzimanja bilo kojeg koraka koji bi potkopao povjerenje na Bliskom Istoku, nakon objave otvaranja neizravnih pregovora između dviju strana.

"Kao što dvije strane znaju, ako jedna ili druga poduzmu tijekom pregovora mjere koje bi potkopale povjerenje, mi ćemo reagirati i smatrati ih odgovornima te poduzeti potrebno za nastavak pregovora", naveo je u priopćenju glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley.

Crowley je izjavio da su prvi neizravni pregovori koje je vodio američki izaslanik George Mitchell bili ozbiljni i obimni.

Dvije strane poduzimaju korake koji pridonose ugodnom ozračju uspješnih pregovora, dodao je glasnogovornik i naglasio da Washington čestita palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu i izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu koji "pokušavaju napredovati u teškim okolnostima". (hina/metro-portal)

09.05.2010. 21:17:14
Novi komentar
nužno
nužno