« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
PROBLEM

SAD traži da Turska vrati pristup Twitteru

State Department je u petak kritizirao odluku turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana da blokira društvenu mrežu Twitter

Twitter nije dostupan Turcima
Twitter nije dostupan Turcima (Arhiva)
Više o

Turska

,

Twitter

,

Tayyip Erdogan

,

zabrana Twittera

Po nalogu vlade, turska uprava telekomunikacija je u četvrtak navečer zabranila pristup društvenoj mreži na kojoj su objavljene snimke piratiranih telefonskih razgovora koje Erdogana dovode u vezu s velikim korupcijskim skandalom.

'Sjedinjene Države podržavaju slobodu izražavanja u Turskoj i protive se svakom ometanju slobodnog izražavanja', rekla je glasnogovornica State Departmenta Jennifer Psaki.

'Tražimo od turske vlade da omogući pristup građana Twitteru i da jamči slobodan pristup svim društvenim mrežama', nastavila je.

Američki dužnosnici, među kojima veleposlanik Sjedinjenih Država u Turskoj, radili su na tom predmetu i 'obznanili smo naša strahovanja putem tih kanala', dodala je.

'Demokratske vlade moraju slušati glasove koji su suprotni njihovima', istaknula je Psaki i zaključila da 'neovisni mediji i oni koji se slobodno izražavaju predstavljaju temeljni element otvorenih i demokratskih društava'.

22.03.2014. 09:33:00
Novi komentar
nužno
nužno