« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SAMO PRETPOSTAVKE

SAD ne može potvrditi autentičnost zadnje bin Ladenove poruke

Usprkos tome što ne znaju je li uopće živ, iz Bijele kuće je poručeno kako je bin Laden ubojica od kojeg moraju štititi američki narod

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

SAD

,

Osama bin Laden

,

Bijela kuća

,

David Axelrod

Savjetnik Bijele kuće u nedjelju je izjavio da ne može potvrditi autentičnost audio snimke na kojoj se navodno čuje bin Laden kako preuzima odgovornost za pokušaj bombaškog napada 25. prosinca u putničkom zrakoplovu za Sjedinjene Države.

"Ne mogu potvrditi odgovornost al Kaide za napad niti možemo potvrditi autentičnost snimke no, pretpostavljajući da je to on, njegova poruka sadrži ista šuplja opravdanja za masovna ubijanja nevinih koja smo i prije čuli", rekao je David Axelrod za CNN.

"Ironično je što je u ime islama on ubio više muslimana nego ljudi bilo koje druge vjere", rekao je Axelrod o bin Ladenu. "On je ubojica i mi ćemo nastaviti voditi ofenzivu protiv bin Ladena, protiv al Kiade, kako bi zaštitili američki narod".

"Poruka koju vam je poslao pokušaj heroja, Nigerijca Umara Faruka Abdulmutalaba, potvrda je naše prijašnje poruke koju su prenijeli heroji napada 11. rujna", rekao je bin Laden i najavio nove napade na SAD u svojoj poruci koju je u nedjelju prenijela satelitska TV postaja al Jazeera. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 18:14:16
Novi komentar
nužno
nužno