« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PIJETET

Saborsko izaslanstvo položilo vijenac na spomenik Bleiburškim žrtvama

Izaslanstvo je odalo počast žrtvama kod njihova spomenika na zagrebačkom groblju Mirogoj

(Wikipedia)
Više o

Bleiburg

,

Josip Đakić

,

rasprodan

,

biznismen

,

roofie

Izaslanstvo Hrvatskog sabora i saborskog Odbora za ratne veterane položilo je danas vijenac, zapalilo svijeću i odalo počast žrtvama Bleiburške tragedije i hrvatskog Križnog puta kod njihova spomenika na zagrebačkom groblju Mirogoj.

U izaslanstvu su bili potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić, saborski zastupnik Josip Fiolić i zamjenik tajnika Hrvatskog sabora Ivan Bukarica.

Potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić rekao je kako će se sutra na Bleiburgu tim žrtvama, koje su pogubljene bez suđenja, pokloniti svi oni koji ih smatraju pravednima, jer one sigurno zaslužuju pijetet koji je dostojan svakog čovjeka.

Razoružana hrvatska vojska zasigurno ne može biti krivac eventualno krive politike koja se vodila tih godina, dodao je.

Pogubljenje tisuće ljudi sigurno je zločin i tako ga treba i tretirati. Svaki zločin, bez obzira tko ga je počinio, treba se tako okarakterizirati, kazao je Đakić.

Stoga danas mogu reći samo jedno - klanjamo se žrtvama ne ponovilo se, ali krivci bi trebali odgovarati pred hrvatskim sudovima, kao što su i eventualni krivci u redovima hrvatske vojske trebali imati pravo na suđenje, a ne biti pogubljeni bez njega, naglasio je saborski zastupnik Josip Đakić. (hina/metro-portal)

14.05.2010. 13:11:57
Novi komentar
nužno
nužno