« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
IZVANREDNA SJEDNICA

Sabor potvrdio nove ministre i potpredsjednike Vlade

Danas je održana izvanredna sjednica sabora na temu izglasavanja povjerenja novim ministrima u vladi

Jasen Mesić čestita Branku Bačiću na imenovanju
Jasen Mesić čestita Branku Bačiću na imenovanju (Cropix)
Više o

Sabor

,

izvanredna sjednica

,

novi ministri

,

izglasavanje povjerenja

Nova ministrica financija je Martina Dalić, novi ministar obrane Davor Božinović, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva je Branko Bačić, a novi ministar kulture Jasen Mesić, odlučio je danas Hrvatski sabor.

Saborska većina povjerenje je iskazala i Domagoju Miloševiću kao potpredsjedniku Vlade za investicije, a potpredsjednicima Vlade imenovani su i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, i to za gospodarstvo, te ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Odmah po izglasavanju, novi ministri i potpredsjednici Vlade položili su prisegu.

Za Martinu Dalić, koja je na dužnost ministrice financija stupila s mjesta predsjednice Uprave Partner banke, glasovao je 81 zastupnik, jedan je bio suzdržan, a 57 protiv. Davoru Božinoviću, koji na dužnost ministra obrane stupa s mjesta državnog tajnika za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, povjerenje je iskazalo 80 zastupnika, jedan je bio suzdržan, a 56 protiv.

Glavnom tajniku HDZ-a Branku Bačiću povjerenje je za dužnost ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva iskazalo 82 zastupnika, a 56 ih je bilo protiv. Jasena Mesića, ravnatelja Uprave za arhivsku djelatnost i arheološku baštinu u Ministarstvu kulture, je za novog ministra kulture izabrao 81 zastupnik, jedan je bio suzdržan, a 51 protiv.

Povjerenje Domagoju Miloševiću, koji je na dužnost potpredsjednika Vlade za investicije stupa kao predsjednik Uprave Pastor Grupe, iskazao je 81 zastupnik, jedan je bio suzdržan, a 55 protiv. Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je na dužnost potpredsjednika Vlade za gospodarstvo stupio glasovima 81 zastupnika, uz jedan suzdržan te 51 glas protiv, dok je ministru vanjskih poslova Gordanu Jandrokoviću kao potpredsjedniku Vlade povjerenje iskazao 81 zastupnik, jedan je bio sudržan, a 55 protiv.

Spomenuti suzdržani glas, za glasovanja o svim članovima Vlade izuzev za Bačića, bio je onaj SDSS-ovog zastupnika Ratka Gajice. U Saboru je u tijeku stanka, tijekom koje zasjeda Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje bi trebalo aktivirati zastupničke mandate bivšim ministrima Ivanu Šukeru, Branku Vukeliću, Marini Matulović Dropulić i Boži Biškupiću. (hina/metro-portal)

29.12.2010. 14:51:20
Novi komentar
nužno
nužno